Waarom winst in crypto niet altijd “winst” is.

Altcoin winst

Bij crypto trading staat winst niet gelijk aan winst. Eh ja, dat klinkt vaag inderdaad. Wat bedoelen we hiermee?

Wanneer je een altcoin koopt, dan schaf je deze aan met Bitcoin (BTC). De waarde van een altcoin is dus gekoppeld aan die van BTC en niet aan de euro. Wanneer een altcoin in geldwaarde stijgt, maar in BTC waarde daalt, dan maak je dus eigenlijk verlies. Je had dat geld beter gewoon in Bitcoin kunnen stoppen.

Het speelveld van altcoins

Wanneer je een altcoin trade aangaat om meer winst te behalen, ga je van twee situaties uit:

  • de altcoin stijgt ten opzichte van BTC.
  • btc stijgt ten opzichte van de euro.

Wanneer een van beide niet uitkomt, maak je verlies. Het verlies in euro vinden wij minder belangrijk. Wij geloven nu eenmaal dat BTC op de lange termijn altijd in waarde toe zal nemen ten opzichte van fiat geld. Mocht jij dat vertrouwen niet hebben, dan kan je beter stoppen met lezen. Zonde van je tijd anders 😉

Bitcoin is alles bepalend

In het cryptolandschap is de rol van BTC alles bepalend.  De markt omvang van crypto bestaat voor 65% uit geld dat in BTC zit. Stevige prijsschommelingen bij BTC hebben dan ook grote invloed op de altcoin markt. Een gouden regel luidt: “when BTC goes up, alts go down. When BTC goes down, alts go down further.” Heeft het dan überhaupt nog zin om in altcoins te investeren?

Vergaar meer BTC

Altcoins zijn een perfect middel om aan meer BTC te komen. Dat is het idee achter ons crypto portfolio: het vergaren van meer BTC.  Dit doe je niet door alleen BTC te kopen; 1 BTC blijft immers altijd 1 BTC. Wanneer je dat geld op een cryptomunt zet die harder stijgt dan BTC, dan krijg je er bij de verkoop ervan meer BTC voor terug.

Wanneer je in altcoins handelt, dien je wel over een sterke trading strategie te beschikken. Het is verleidelijk om zoveel mogelijk winst te willen pakken op een munt die in de lift zit. Vergeet dan niet dat BTC altijd op de loer ligt. Wanneer deze in beweging komt, kan je in een mum van tijd een deel van je (virtuele) winst kwijt zijn.

Met welke altcoins je de meeste winst pakt

Het is niet 1-2-3 te zeggen welke altcoins het meest winstgevend zijn. Dat verandert wekelijks. Vandaar ook dat wij met onze Trading Service actuele calls geven op de cryptomunten die naar ons idee (veel) harder zullen stijgen dan BTC.

Wat altijd van belang is, is om alleen in altcoins te handelen met goede fundamentals. Mocht een dergelijk munt onverhoopt zakken, dan is de kans groot dat deze – vanwege de sterke use case en het team wat er achter zit – weer de koers omhoog weet te vinden.