Hoe werkt Kucoin?

Kucoin Handleiding

Kucoin behoort tot onze favoriete exchanges. Je vindt hier de bekende, grote altcoins zoals LINK, XLM en NEO. Het zijn echter de kleine, nieuwe projecten die voor traders het meest interessant zijn. Hier maak je de meeste winst op. Deze zijn ook aanwezig op kucoin in tegenstelling tot Binance en Coinbase. Het is dan ook de moeite om je in te schrijven bij KuCoin. In dit artikel leggen wij uit hoe deze exchange werkt.

Kucoin is gevestigd in Singapore. Ze leven de strakke regelgeving van dat land omtrent cryptohandel na. De security settings van de exchange zijn stevig en maken het tot een veilig trade omgeving. De interface werkt prettig, maar er zit wel een learning curve in om te begrijpen waar alle functies precies zitten.

Sign up
Als eerste dien je je in te schrijven. Gebruik hiervoor onze referral link om 10% korting te krijgen op de trading fees. Of vul deze code (1Q2Mb) zelf in onder Referral.

Bij het inschrijven kan je je autoriseren via je telefoonnummer of email. Wij geven de voorkeur aan email. Insider tip: maak voor elke exchange een exclusief emailaccount aan bij ProtonMail. Gebruik altijd een uniek wachtwoord – voor exchange maar ook voor je email.

Security
De security settings kan je ten alle tijden instellen en aanpassen. Alvorens je wilt gaan traden moet je deze wel hebben doorlopen. Dit doe je onder Account -> Account Security.

De belangrijkste twee elementen zijn het instellen van:
– Google Verification middels de Google Auth app. Download deze app op je phone en zorg ervoor dat je de backup codes hiervan noteert!!!
– Trading Password. Om de trading exchange te betreden moet je deze zes cijferige inlog ook altijd invoeren.

Stort BTC naar Kucoin
Nadat je je hebt ingeschreven, is het tijd om je account te vullen met crypto. Je koopt altcoins doorgaans met Bitcoin (BTC) of Ethereum (Eth). Heb je deze al ergens liggen, dan kan je deze naar je wallet op Kucoin sturen. Heb je nog helemaal geen munten, dan kan je deze via je creditcard op Kucoin aanschaffen.  De fee hierop is wel hoog, dus je kunt beter je BTC op Kraken of Binance kopen.

In beide gevallen geldt, dat je eerst je wallet op Kucoin moet activeren. Ga hiervoor in het menu naar Assets -> Main Account.

Zoek in het Main Account scherm de munt op die je op je Kucoin wallet wilt hebben. Wij kiezen voor BTC. Klik hier op deposit om het wallet adres te genereren.

In de popup ziet je nu jouw unieke btc wallet adres staan. Je kunt deze eenvoudig kopiëren via de copy icon rechtsonderin.

Nu is je BTC wallet geactiveerd, en kan je BTC aanschaffen via de creditcard optie of versturen vanuit een wallet waar je al BTC op hebt staan.

Wanneer je BTC overmaakt kan dit een uur in beslag nemen voordat het op je Kucoin wallet staat. Kucoin stuurt je een notificatie wanneer een storting heeft plaatsgevonden.

Traden
Nu je BTC op je Kucoin wallet staan, kan je eindelijk gaan traden. Oh nee, toch niet. Het onduidelijke van Kucoin is dat je een Main Account en een Trading Account hebt. De main account kan je als een spaarpot zien. Als je je tokens voor langere tijd wilt bewaren kan je ze beter op een eigen wallet plaatsen. De main account is naar ons idee dus overbodig. Een exchange als Binance heeft dit bijvoorbeeld niet.

Je moet dus eerst de BTC van je main account naar je trading account sturen. Onder main ga je dus naar de BTC token. Hier klik je op transfer.

In de pop up vul je het BTC bedrag in, dat je naar je Trading account wilt overzetten.

Bekijk je Trading Account
Nu staat de BTC op je Trading Account. Via het menu Assets -> Trading vind je dit.

In het Trading Account scherm vind je een overzicht van de cryptomunten die je daar hebt staan. Vooralsnog is dat alleen BTC.

Begin met Traden
Eindelijk het traden kan beginnen! De exchange vind je door in het menu naar Markets te gaan. Daar vind je alle cryptomunten die op Kucoin verhandelt worden.  Klik op een munt (in het voorbeeld VIDT) en daarmee open je de exchange.

Exchange scherm
Het exchange scherm is opgemaakt uit drie delen:
– De chart van de munt neemt de grootste plek in.
– Onderin vind je jouw order status en geschiedenis
– rechts vind je het order book met huidige buy en sell orders. Hieronder vind je de mogelijkheid om zelf orders te plaatsen.

Voordat je een trade kunt plaatsen, die je het Trading Password in te vullen (zie uitleg bovenin hierover).

Kucoin Trading View

Plaats een order
Rechts onderin kun je trade orders plaatsen. Het makeklijkse is om in het order book  een bedrag aan te klikken. Dit bedrag verschijnt dat in de Buy en Sell velden van het price menu element onderin. Dus als je een buy wilt doen, pas je de prijs in dat veld aan naar eigen inzicht en je vult het aantal tokens in dat je wilt kopen. Je trade wordt geplaatst en in het order menu (link middens) vind je deze nu staan onder Open Orders.

Trade overzicht
Hoe weet je of een trade is gelukt of niet? Het resultaat van je trades zie je staan in het Trade History veld. Ook kan je hier je huidige orders onder Open zien staan.

Een uitgebreider overzicht van al je activiteiten op de exchange, vind je onder Orders -> Spot Trade History.

Trading Account naar Main Account
De munten die je hebt gekocht, staan op je Trading Account. Wanneer je deze een eigen wallet wilt sturen, moet je deze eerst naar het Main Account overzetten.

Je gaat hiervoor naar Assets -> Trading Account. Hier zie je een overzicht van munten in jouw bezit. Je kies een munt uit en dan doe je een transfer naar het main account.


Main Account naar eigen wallet

In het main account kies je de munt die je van Kucoin naar een wallet elders wilt sturen. Je doet hiervoor een withdraw.

In de popup vul je vervolgens het wallet adres in waar de munten naar overgemaakt moeten worden. Zodra je op confirm klikt, vraagt Kucoin nog andere security gegevens van je. Als dit ook allemaal is ingevuld, worden de munten verstuurd. Het kan max. een uur in beslag nemen voordat deze op je andere wallet staan.

Tot slot
Naast deze basisstappen van Kucoin, kan je nog veel meer uit de exchange halen. Neem je tijd en probeer wat dingen uit. Ga niet gelijk helemaal los met traden. Neem ook hier rustig je tijd voor. Fouten ga je sowieso maken, zet daarom in het begin niet teveel geld in.

Vond je het een nuttig artikel? Steun ons door je via de referral link in te schrijven bij Kucoin. Je ontvangt dan ook nog eens 10% korting op de trading fees.

Trading tips
Wil je trading tips ontvangen, probeer dan onze Trading Service eens uit. Je ontvangt dan advies over welke munten je moet kopen, tegen welk bedrag en wanneer je deze moet verkopen. Zo kan je op een makkelijke manier profiteren van deze aantrekkelijke markt waarin veel geld te verdienen valt.