Hoe je het snelst winst kan maken met Bitcoin

bitmex margin trading bitcoin

Wie in crypto handelt, heeft maar één doel: zoveel mogelijk Bitcoin vergaren. Dit is en zal de belangrijkste cryptomunt blijven. Je kunt aan meer Bitcoin komen door deze te minen, te kopen, in altcoins te handelen óf te gaan margin traden.

Wanneer je één Bitcoin (BTC) hebt, zal dit altijd één BTC blijven. Naast het kopen van meer BTC met fiat geld, kun je met je BTC altcoins kopen. Stijgen deze procentueel harder als de waarde van BTC, dan kan je dus aan meer BTC komen als je de altcoins verkoopt. Deze munten hebben de neiging om heel hard omhoog en omlaag te gaan, dus is het een interessante manier om hiermee aan meer BTC te komen.

Wat is margin trading?
Een andere manier om BTC te verdienen is
margin trading. Hiermee speculeer je op de koersstijging van BTC. De BTC die je naar de exchange stuurt, wordt de margin genoemd en dient als borg voor de inzet dat je leent van de exchange.

Je koopt een long optie als je denkt dat de koers omhoog gaat. Mocht je denken dat de koers omlaag gaat, dan kies je voor een short optie. Wanneer een voorspelling uitkomt, dan kan je deze verzilveren door je contracten (de “gekochte” BTC) te verkopen of kopen. Mocht het echter misgaan, dan verlies je je gehele inzet.

Hoe bepaal je de leverage?
Bitmex liquidation calculator
Wanneer je een positie inneemt, moet je ook de leverage bepalen. Dit kan je zien als een hefboom. Stel je gaat
long (een koersstijging van BTC in USD) en zet 1 BTC die op dat moment $1000 waard is. Je gebruikt hierbij een leverage van x10. Hierdoor leen je dus 10 BTC van de exchange.

De 10x leverage betekent een waarde van $10.000 waarmee je kunt traden. Wanneer de BTC prijs met 20% stijgt naar $1200, sta je al op $20.000 winst.

Je kunt op elk moment zelf bepalen tegen welk bedrag je de BTC contracten wilt verkopen (via set close market price). Ook wanneer je op verlies staat kun je uitstappen voordat je liquidation price geraakt wordt.

Wat is de liquidation price?
Het grote risico van margin trading is dat je je gehele inzet kwijt kan raken. Dit gebeurt wanneer de koers de liquidation price raakt. Deze prijs wordt bepaalt door de instapprijs en de leverage die je gebruikt.

In ons voorbeeld zou de liquidation price $833 zijn. Zolang deze prijs niet geraakt wordt, is je trade actief. Wanneer de koers echter op $833 uitkomt, wordt je positie opgeheven.

Een mailtje wat je niet wilt ontvangen…

Hoeveel leverage moet je gebruiken?
Alle risico’s in acht nemend is een leverage van x20 het meest optimaal. Hiermee kan je dikke winst behalen. De hoogte van de leverage laat ook ruimte over voor prijsschommelingen zonder dat je hierdoor direct geliquideerd wordt.

Een hogere leverage beperkt je speelveld, maar kan interessant zijn wanneer je voor een korte trade gaat van max. 10%. Een lagere leverage gebruik je als je minder risico wilt nemen. Een leverage van x5 is ideaal voor wanneer je meer geduld hebt en rustig een weekje wilt wachten met een trade afsluiten.

Wij raden beginners aan om niet meer dan x10 leverage in te zetten.

Gebruik stop loss
Je kunt een volledig verlies beperken door een stop loss in te zetten. Het nadeel is hierbij weer dat je trade sneller opgeheven kan worden. Crypto koersen zijn erg volatiel dus de kans hierop is reeel. Wanneer je een hoge leverage gebruikt en je dus snel veel kunt verliezen, raden wij een stop-loss aan. In crypto doen zich elke dag kansen voor, dus onnodig risico nemen is nergens voor nodig.

Op de exchange Bitmex heb je verschillende opties om vroegtijdig een trade te verlaten.

bitmex_stop_lossStop market: Je trade wordt onmiddelijk verkocht tegen de marktprijs. De zekerheid van een stop market close prefereren wij boven de stop limit optie.

Stop limit: Wanneer de prijs van jouw stop loss trigger is bereikt, worden jouw contracten voor de limit prijs aangeboden. De kans bestaat dat bij grote prijsvolatiliteit jouw order niet verkocht wordt.

Trailing stop: Hiermee stel je een bedrag in (bijvoorbeeld $75) waar de huidige prijs niet buiten mag vallen. Zodra dit gebeurt wordnen je contracten verkocht.

Een mooie functie om in te zetten wanneer je al op winst staat. Stel je gaat long op $8000 met een trailing stop van $75. Als de prijs stijgt naar $9000 en vervolgens $75 daalt, dan wordt je uitgestopt (exit trade) op $8925. Stel de prijs stijgt naar $9000, zakt naar $8950, stijgt vervolgens naar $9075 en zakt daarna weer naar $9000, dan word je uitgestopt op $9000. Je boekt hiermee dus met 100% veiligheid altijd winst.

Bijkopen
Een andere manier om je liquidation price te vermijden, is om meer contracten bij te kopen. Wanneer je long gaat en de prijs zakt, dan kan je contracten tegen de lagere prijs aan je positie toevoegen. Hiermee verlaag je dan ook je liquidation price.

Doe dit alleen als je erg veel vertrouwen hebt in je trade. Het grote gevaar van margin tradin is dat je blijft bijkopen om je verlies te beperken. Daarmee verhoog je juist het risico op nog meer verlies!

Risk management
Margin trading is de ultieme high risk/high reward tradingsmethode. Er zijn vele valkuilen. Het gros hiervan is psychologisch. Je moet mentaal sterk in je schoenen staan. De adrealine bij margin trading is hoog en de dopamine giert door je lijf bij een succesvolle trade. Bij verlies voel je de pijn in je maag en wil je jezelf een knal verkopen.

Je moet daarom regels opstellen:

  • Zet per trade nooit meer in dan 25-33% van het bedrag dat je op je margin trade account hebt staan.
  • Bepaal een doel voor je trade. Heb je deze (snel) behaald, wordt dan niet overmoedig door langer in de trade te blijven dan nodig.
  • Sta je op verlies en wil je bijkopen? Dit mag alleen als het binnen je orginele speelbudget past.
  • Maak zoveel gebruik van limit order ipv market order. Dit scheelt in de fee die je per order betaalt (0.025% vs 0.075%).
  • Ga niet ingewikkeld door met cross leverage e.d te spelen. Keep it simple, stupid!
  • Houd je ook aan deze regels…

Begin met margin traden
De grootste en bekendste marging trading exchange is Bitmex. Naast BTC kan je daar ook met andere munten als LTC, ETH, TRX en ADA traden.

Bitmex heeft in 2020 een paar grote fouten gemaakt (longs en shorts verwijderen bij snelle prijsstijgingen) en onderzoek van SEC naar money laundering is aanstaande. Wij gebruiken nu dan ook de exhange ByBit om marging trading te doen. De interface is heel eenvoudig en helder, en  de trades lopen ook zoals het hoort. Vooralsnog geen klachten dus!

Volg onze trading tips
WIl je meer margin tips ontvangen, dan verwijzen we je graag naar onze Trading Service. Hier geven wij exclusieve calls op marging trades aan onze leden. Je ontvangt per call: de buy price, sell price en de stop loss price en de leverage die je kunt gebruiken.

Deze service is een makkelijke manier om met margin traden te starten. Het kost je weinig tijd en je vermijdt beginnersfouten. Natuurlijk zijn niet al onze calls succesvol, maar wanneer je de balans opmaakt zul je zien dat het een lucratieve inkomstenbron kan zijn.

Gratis toegang
Wanneer je je op ByBit inschrijft met onze referral link, dan krijg je 14 dagen gratis toegang tot onze Trading Service. Je dient hiervoor een mailtje naar info@cryptohelden.nl te sturen met daarin het emailadres wat je hebt gebruikt bij je Bitmex inschrijving. Tip: maak een nieuw, anoniem emailadres aan voor je Bitmex account.