Hoe hou je de koersen van cryptomuten in de gaten?

Bitcoin Koers

Wanneer je een cryptomunt hebt gekocht, wil je natuurlijk de koers hiervan in de gaten houden. Niks is leuker dan je munt in waarde te zien stijgen. Mocht het minder lekker lopen, dan kan je op tijd actie ondernemen.

Er zijn verschillende opties om de waarde van je munt in de gaten te houden. We stellen ze hier aan je voor.

Exchange

Het meest logische is natuurlijk door gewoon een kijkje te nemen op de exchange waar je de munt hebt gekocht. Hier zie je de actuele waarde staan en kan je indien gewenst gelijk actie ondernemen: meer kopen of verkopen.

Coinmarktcap

Deze site houdt tal van statistieken van alle cryptomunten in omloop bij. Zoek op de naam van een munt en je krijgt een overzicht van de belangrijkste gegevens. Je ziet de actuele koers, maar ook het historisch koersverloop vanaf de begindagen van een munt.

Naast de koersen vind je hier ook links naar de officiële site, op welke exchanges de munt te koop is en wat de market cap en coin supply is.  Erg belangrijke informatie voor wanneer je research doet naar een munt.

Blockfolio

Blockfolio is een app waarin alle cryptomunten zijn opgenomen. Je vind hier de actuele koersinformatie. Deze app kun je ook gebruik om de waarde van je portfolio mee bij te houden. Je vult bij een munt in hoeveel stuks tegen welke prijs je hebt gekocht. De app laat vervolgens zien hoeveel winst of verlies je hebt gemaakt tegenover de actuele koers.

Wat erg handig is, is de alert functie. Je kunt bij een munt een alert instellen wanneer deze een bepaald bedrag heeft bereikt. Je ontvangt dan een push notification die je hier op attendeert.

Wij gebruiken de alert functie zelf veel voor munten die wij willen kopen, maar nog wachten op een gunstig instaptarief. Ook voor het verkopen zijn notificaties handig. Bereikt de munt jouw gewenste verkoopprijs, dan weet je wat je te doen staat. Blockfolio is wat ons betreft essentieel voor elke crypto trader.

download: iOS en Android.

Kijk niet teveel

Hoe belangrijk het ook is om te weten hoe je crypto portfolio presteert, raden wij het af om constant naar de koersen te kijken. De crypto markt is erg volatiel dus prijsschommelingen horen er bij. Wanneer je om het halfuur naar de koersen kijkt, word je onrustig en ga je impulsief handelen. Blijf altijd rationeel en handel niet in emotie. Zet regels voor elke trade die je ingaat. Wanneer je je risico wilt minimaliseren, gebruik dan stop loss orders