Hoe in crypto te investeren met een budget lager dan €20.000

hoe in crypto investeren

Iedereen die in crypto investeert wil zoveel mogelijk geld verdienen. Hoe je dit doet is afhankelijk van je budget. De strategie die een investeerder met €300.000 volgt, werkt niet voor iemand die met een paar honderd euro start. Wij leggen je uit wat je het beste kan doen met een budget van onder de €20.000.

We gaan er hierbij wel vanuit dat je bereid bent wat risico te nemen. Zo niet, dan kan je het beste je geld in de grote munten Bitcoin en Ethereum stoppen en ChainLink er als dark horse bij doen. Hiermee ga je de komende jaren een leuke winst mee maken die elk aandelenportfolio doet verbleken. Mocht ‘leuk’ niet genoeg zijn, lees dan verder…
red: dit schreven wij in januari 2018. ChainLink is hierna met 4000% gestegen. Nu (aug 2020) adviseren wij om EWT voor de lange termijn te kopen.

Je bent een trader

Investeren in lange termijn munten heeft pas zin als je €50.000 in een cryptomunt kunt stoppen. Wanneer deze met 200% stijgt, heb je gelijk een grote klapper gemaakt. Als je €1.000 inzet, dan moet je nog steeds met je brooddoosje om half 9 op je werk verschijnen.

Jij moet je budget dus zo snel mogelijk zien te vergroten. Dit betekent actie nemen, koersen bijhouden en het nieuws volgen. Pas wanneer je genoeg budget hebt vergaart, mag je gaan denken aan lange termijn investeringen.

Vanaf nu ben je een trader. Jij moet jezelf opstellen zoals de markt zich tegenover jou opstelt: genadeloos. Durf keuzes te maken, handel snel, heb nergens spijt van en kijk altijd vooruit. Be like Don!

 

Teveel munten

In crypto komen er dagelijks mooie kansen voorbij. De ene munt wordt nog een betere toekomst voorspeld dan de andere. Lastig kiezen is dat. “Laten we dan maar overal een klein beetje inzetten,” denkt de beginnende trader, “dan weet ik in ieder geval zeker dat ik goed zit.”

Goed fout ja! Al die kleine beetjes gaan je namelijk weinig opleveren. Je kunt beter een substantieel deel van je budget gebruiken voor drie tot vijf actieve trades. Dat levert je uiteindelijk meer op.

Naast het financiële aspect; hoe ga je in hemelsnaam meer dan tien munten in je portfolio dagelijks volgen? Crypto gaat 24/7 door met een stortvloed aan nieuws, geruchten en charts. Dit zal je meer beïnvloeden dan je denkt met overhaaste acties tot gevolg.

Don’t marry a coin

don't marry a coin
Je hebt een munt te pakken die in een korte tijd als een pijl omhoog schiet. 300% winst in twee weken tijd, 2000% in acht weken, etc. Het kan niet op. Deze munt gaat je miljonair maken!

Plotsklaps klapt de koers in elkaar. De helft van je winst ben je kwijt. Da’s nou jammer. “Maar deze munt heeft zoveel potentie, die gaat wel weer omhoog,” zeg je tegen jezelf.

Als er achter de munt een goed idee en team zit, dan zal dat zeker gebeuren. Een investeerder blijft in de munt zitten, maar jij als trader hebt hier geen tijd voor. Je had met een deel van de winst al in een andere trade moeten zitten.

Vraag jezelf na elke sterke koersstijging af: hoeveel verder kan de munt nog stijgen en binnen welk tijdsbestek. Hiervoor moet je een technische analyse doen op de chart, de marketcap van de munt bekijken en de roadmap van het team raadplegen. Je moet er sowieso vanuit gaan dat er een keer een correctie (dump) gaat plaatsvinden. Op basis van je analyse kan je besluiten om al wat winst te pakken, er helemaal uit te stappen of nog langer in de trade te  blijven.

Mocht je moeite hebben met afscheid nemen...Grow a pair!, of laat bij een verkoop altijd nog 10% van je munten staan. In het geval dat deze toch nog x30 gaat, dan kan je er in ieder geval nog van meegenieten.

Denk midterm

Hoewel je dus niet moet trouwen met een munt, is het ook weer niet de bedoeling dat je je gaat gedragen als de Dan Bilzerian van de crypto. Elke dag een andere munt verhandelen, daar schiet je weinig mee op.

Zorg ervoor dat je in kleine, nieuwe munten zit die de potentie hebben een x5 binnen drie tot acht weken te doen. Veelal moet je het dan zoeken in munten met een market cap lager dan $10 miljoen en waar een hype op social media rondom ontstaat.

Bitcoin bepaalt alles

Momenteel is het nog zo dat de Bitcoin koers de algehele cryptomarkt bepaalt. Wanneer de moeder alle cryptomunten hard stijgt of daalt, dan dalen de prijzen van de altcoins. Wees dus altijd bereid om uit al je trades te stappen (met winst of verlies) en deze voor de  “veilige” haven van Bitcoin in te ruilen. Een paar dagen later kan jij altcoins weer voor een lekker laag bedrag inkopen die vervolgens altijd weer even gaan pumpen. Dubbele winst dus!

Cash uit

Het doel is dus om zo snel mogelijk budget op te bouwen. Hiermee kan je aan lange termijn investeringen beginnen en je crypto portfolio op deze manier gaan opbouwen. Toch is het goed om af en toe wat geld uit je trades te halen. Crypto traden is vrij heftig, dus je mag jezelf best belonen op z’n tijd.