Het grote geld stapt in crypto

Bitcoin Wall Street

De jongens van het grote geld hebben jaren gelachen om Bitcoin. Maar nu de market cap van crypto 320 miljard waard is, zien zij ook Bitcoin tekens in hun ogen. Wall Street komt naar Bitcoin toe.

De eerste stappen hiertoe zijn al gezet. In Oktober kondigde ’s werlds grootste future beurs, de Chicago Mercantile Exchange (CME) ,in Bitcoin futures te willlen gaan handelen. Op 18 december is het dan zo ver. Al eerder presenteerde de Chicago Board Options Exhange haar plannen om in 2018 in Bitcoin opties aan te bieden.  De Amerikaanse beurswaakhond SEC moet deze plannen nog goedkeuren, maar het hek lijkt van de dam te zijn. Miljarden zullen er in crypto gepompt gaan worden.

Beleggingsfondsen

In 2017 kwamen er steeds meer hedgefondsen die cryptomunten in hun pakket op hebben genomen. In Amerika zijn er al meer dan 120 actief (CNBC). Logisch ook, hun clientèle hoort over rendementen van 400% die je met crypto kunt behalen en brokers krijgen grotere bonussen bij meer winst. Waarom het dan alleen laten bij ouderwetse, “veilige” investeringen in aandelen, pensioenfondsen en obligaties? Daar mag je al blij zijn met een stijging van 6%.

Wat betekent dit voor de crypto koersen?

Crypto staat bekend om haar extreme prijsvolatiliteit. Binnen een dag kan een munt 150% in waarde stijgen of zakken. Voor een buitenstaander lijkt het op puur Russisch roulette. Nu er steeds meer (institutioneel) geld in crypto komt, is de verwachting dat heftige prijsschommelingen tot het verleden behoren. Investeerders kijken verder dan een dagkoers en handelen niet in paniek op reactie van een nieuwsbericht.

Aan de andere kant kan je met de optiehandel natuurlijk ook inzetten op een lagere Bitcoin koers. Wanneer hier grotere bedragen op worden ingezet, kan de markt hier naar toe gaan bewegen. De vraag is echter nog wel hoeveel geld er exact in crypto gepompt gaat worden. Het dagelijkse volume in forex trading is nu $5.3 triljard, terwijl in crypto er nog “maar” $9,963 miljard omgaat.

Strategie

Je persoonlijke strategie met betrekking tot crypto hoef je niet direct aan te passen. Blijf geduldig, hanteer risk management en zet stop loss orders. De indeling van je crypto portfolio zoals wij deze beschreven hebben in de Starten met Crypto blijft overeind: 40-60% dient nog steeds uit Bitcoin te bestaan.

Op Crypto Helden zullen we je uiteraard informeren over veranderingen in de markt en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.