Altcoin Tip: Ocean Protocol

Altcoin Tip Ocean Protocol

Ocean ontwikkelt een protocol waarmee data anoniem en veilig uitgewisseld kan worden. Waarom is dit bijzonder? Data is kennis en helpt bedrijven met innoveren. Echter staat het delen van data tussen partijen op een laag niveau. Hoe kan je immers authenticiteit en privacy waarborgen, wie betaalt wat en waarvoor en hoe wordt deze data uitwisseling gefaciliteerd?

De blockchain oplossing van Ocean beantwoordt deze vraagstukken. De potentie hiervan is enorm. Het is niet voor niets dat de hoofd research van Toyota contact legde met Ocean. Deze Chris Baillinger realiseerde zich dat de auto-industrie het aan het verliezen is van Google. De data gigant is met haar afdeling Waymo sinds 2009 bezig om self-driving vehicles mogelijk te maken.

Om betrouwbare door AI bestuurde auto’s te kunnen produceren, is een 500 miljard kilometer aan rijgedrag data nodig. Dit zou Toyota twintig jaar kosten om te verzamelen. De Japanse autoreus wil dit proces versnellen door met GM, Ford, Daimler en Mercedes elkaars data te delen op het protocol van Ocean. De proof of concepts hiervoor zijn inmiddels succesvol afgerond.

Gezondheidszorg
AI Health Ocean Protcol
Het is niet alleen de automotive industrie die een belang heeft om aan betrouwbare data te komen. De medische wereld zal er door AI over twintig jaar totaal anders uitzien: nieuwe technologieën zullen symptomen van patiënten constant monitoren; kanker, hartkwalen en alzheimer kunnen voorkomen worden met preventieve behandelingen, en robots voeren operaties accurater dan ooit uit.

Het verkrijgen en delen van medische data is een complexe zaak. Het gaat immers om persoonlijke gegevens, terwijl ook verzekeringen en overheden hier grote inspraak in hebben. Door on-premise computing toe te passen, onttrekt Ocean de data vanuit de bron maar deelt het slechts de geanonimiseerde resultaten hiervan.

Corona
Het Corona virus zal de wereld fundamenteel veranderen. Economisch, politiek maar ook maatschappelijk. Historicus Yuval Harari (bekend van de bestellers Sapiens en Homo Deus) heeft zijn verwachtingen hierover gedeeld in dit artikel. Het sluit perfect aan op de use cases van Ocean.

Overheden zijn druk bezig om data management naar een hoger niveau te brengen. Met het Gaia- X project wil de EU een single data market lanceren om tegenwicht te bieden aan spelers als Google en Facebook. Ocean is onderdeel van de verkennende gesprekken hierover (netals Bosch, SAP en Festo). Met overheidsinstanties in Singapore en Dubai is Ocean zelfs als officiële projecten gestart.

Kansen voor de investeerder
Dat blockchain technologie en smart contracts gemeengoed gaan worden, daar bestaat geen twijfel over. De cryptomarkt is er echter vooral een van scam projecten die nooit wat zullen bereiken. Je moet als investeerder dus op zoek naar de spaarzame initiatieven waar de eindgebruiker (lees: industrieën) daadwerkelijk mee aan de haal wilt.

Ocean Altcoin

Sinds 2015 zijn de oprichters Trent McConaghy en Bruce Pon bezig om van Ocean iets heel bijzonders te maken. Een protocol dat zonder blockchain technologie niet mogelijk was geweest. Natuurlijk is het de vraag of ze de verwachtingen gaan waarmaken, maar alles wijst erop dat Ocean de real thing is.

Op het moment van schrijven (28/3/2020) is de market cap $15 miljoen en kost één Ocean token $0,043 (0.00000614BTC). De ICO prijs in mei 2019 was $0,12. Voor een veel lager bedrag zal je Ocean niet meer gaan krijgen.

De potentie om in 2021 een market cap van $300 miljoen te halen is er zeker. Dit betekent dat je inleg van dit moment met twintig verveelvoudigd wordt. Op korte termijn zal Ocean waarschijnlijk met 300% groeien, wanneer een eerste grote partner (namen als Roche en BMW worden gefluisterd) gebruik gaat maken van de data marktplaats.

Koop $OCEAN
Je kunt de OCEAN munt kopen op de Kucoin exchange. Afrekenen doe je in Bitcoin of Ethereum. Ben je nog geen lid van Kucoin, schrijf je dan in met deze referral link: https://www.kucoin.com/?rcode=1Q2Mb

Kucoin is een zeer betrouwbare exchange, maar een stuk kleiner dan Binance. Ook dat biedt de investeerder in Ocean een mooi perspectief. Wanneer Binance de munt zal aanbieden, schiet de prijs ervan ongetwijfeld omhoog. Stap dus in nu Ocean nog klein en onbekend is.

Meer informatie vind je op de Ocean Protocol website.