Altcoin Tip: Bismuth

Altcoin Tip - Bismuth

In deze serie lichten wij interessante altcoins uit. Vandaag is het de beurt aan Bismuth (BIS).

Bismuth is een van de vele blockchains die er in omloop zijn. Het past in het rijtje van Lisk, Stratis, Ark, EOS, etc. Naast het feit dat Bismuth open source is, is het unieke van deze blockchain dat het geschreven is in Python.

Python is misschien wel de populairste programmeertaal. Het is sowieso de taal die veel developers als eerste leren. Het succes van een blockchain staat of valt uiteindelijk bij de adoptatie onder developers. Dit geeft Bismuth een unieke positie om uit te groeien tot een van de meeste gebruike blockchains.

python bismuth

Open Source

Bismuth is in 2015 begonnen als project van de Tsjech Jan Kucera. In de loop der jaren hebben zich steeds meer developers bij hem aangesloten. Sales en marketing mensen zie je (nog) niet bij Bismuth. Het is dus typisch een clubje van mannen met staarten en te krappe sweaters die zich alleen maar op het product richten. Dat moet zo goed mogelijk worden. De rest komt later wel.

Je kunt zeggen dat het gebrek aan commerciele expertise een gevaar is. Bismuth is echter een open source project. Iedereen kan er nu al gebruik van maken en zelf aanvullingen op de broncode maken. Zo kan iedere developer Bismuth geheel naar eigen smaak inrichten.

Kansen voor de investeerder

Als investeerder wil je dat je investering steeds meer waard wordt (duh). Hoewel er geen garanties zijn, heb je hier de meeste kans op waneer je geld stopt in protocols en platformen. Met Bismuth heb je een protocol waar andere partijen gebruik van maken. Zolang het gebruik van de Bismuth blockchain toeneemt, dan stijgt de waarde van de BIS cryptomunt automatisch mee.

BIS kost nu $7 en heeft een marketcap van $49 miljoen. Wij denken dat een stijging van 2000% het komende jaar haalbaar is.

Python is zo’n beetje de meest populaire programeertaal ter wereld.  De directe concurrenten van Bismuth maken gebruik van:
LISK : Javascript
STRAT:  C#

De huidige marktwaarde van deze partijen is als volgt:
LISK: $25 per munt. Market cap: $2.9 miljard
STRAT: $16 per munt. Market cap: $1.5 miljard

Als Bis de helft van de marktwaarde krijgt van Lisk, is de munt $182 waard (x26)
Als Bis de helft van de marktwaarde krijgt van Strat, is de munt $91 waard (x13).
Het gemiddelde hiervan is 19.5, oftewel 2000%.

Meer informatie: